Heritage tour

Dag 1: vertrek vanaf Schiphol

Dag 2: Luchthaven en Colombo

Aankomst luchthaven Colombo. Transfer naar Colombo, 30 km ten zuiden van de luchthaven. U brengt vandaag een bezoek aan de verschillende wijken van de stad Colombo, zoals Pettah, Fort en Cinnamon Gardens. Ook bekijkt u de tempel in het plaatsje Kelaniya, dat even buiten Colombo ligt.

Overnachting: Colombo

Dag 3: Negombo, Dambulla, Sigiriya

Na het ontbijt vertrekt u naar het vissersdorpje Negombo dat net boven de luchthaven ligt. Daarna rijdt u via Kurunegala door naar Dambulla om de fresco’s en beelden daterend vanaf de 1e eeuw voor Christus in de rotstempel, te bezichtigen. Op een half uurtje rijden ligt uw hotel aan de voet van de leeuwenrots van Sigiriya.

Overnachting: Sigiriya

Dag 4: Polonnaruwa en Sigiriya

Na het ontbijt rijdt u naar Polonnaruwa. Na het bezichtigen van talloze bijzonderheden in Polonnaruwa, daterende uit de 11de en 12de eeuw na Christus, reist u terug naar Sigiriya, waar u aan de voet van de monoliet uitstapt. U beklimt op uw gemak de rots met de prachtige fresco’s van de ‘wolkenmeisjes’.

Overnachting: Sigiriya

Dag 5: Matale en Kandy

U zakt verder af naar het zuiden en rijdt langzaam maar zeker een hele andere omgeving tegemoet. Via Matale, alwaar u een kruidentuin en een batikfabriek bezoekt, komt u aan in Kandy, dat op 600 meter hoogte ligt. ’s Middags maakt u een tochtje op het meer, dat bij de ‘Tempel van de Tand’ hoort en bezoekt u de tempel zelf. ’s Avonds woont u een voorstelling van de ‘Kandy Dancers” bij.

Overnachting: Kandy

Dag 6: Kandy, Pinnawela en Peradeniya

In de ochtend kijkt u rond in Kandy om vervolgens door te rijden naar het 50 km buiten Kandy gelegen Olifanten weeshuis te Pinnawela. ‘S middags bezoekt u de prachtige botanische tuin in Peradeniya. Hier wandelt u heerlijk rondwandelen rond, kijkend naar de vele verschillende soorten bomen en planten, die men hier in de loop der tijd heeft vergaard.

Overnachting: Kandy

Dag 7: Kandy en Nuwara Eliya

Vandaag gaat de reis verder de bergen in. Langs de uitgestrekte theeplantages, rijdt u in de richting van Nuwara Eliya. Bij een theefabriek wordt gestopt om het drogen, fermenteren en sorteren van de thee te kunnen aanschouwen. ’s Middags maakt u een rondrit door het op 2000 meter hoogte gelegen Nuwara Eliya, dat heel Engels aandoet.

Overnachting: Nuwara Eliya

Dag 8: Horton Plains, Nuwara Eliya

Na het ontbijt rijdt de bus naar Horton Plains. U kunt hier heerlijk wandelen. De middag kunt u besteden naar eigen inzicht. Tip: Voor hen die veel van planten houden is er een botanische tuin in Hakgala, niet ver ten zuiden van Nuwara Eliya (niet inbegrepen).

Overnachting: Nuwara Eliya

Dag 9: Kataragama, Yala, Hambantota

Via Ella daalt u af naar de zuidkust. U stopt onderweg in Ella om te kunnen genieten van het adembenemende uitzicht. Via Kataragama, een bedevaartsoord, rijdt u naar Yala. ’s Middags maakt u een jeepsafari in Yala/ Bundala.

Overnachting: Hambantota

Dag 10: Galle

Na het ontbijt vertrekt u naar Galle, waar u nog veel kunt zien wat aan de tijd doet denken dat de Nederlanders daar ooit de scepter zwaaiden.

Overnachting: Galle

Dag 11-13: Kalutara

Strandverblijf.

Overnachting: Kalutara

Dag 14: Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht.

Dag 15: aankomst op Schiphol

De hotels die tijdens deze tour worden aangedaan zijn zoveel mogelijk koloniaal, zowel Nederlands als Engels, allen behorend tot de luxe categorie.

Inclusief:

– Welkom op luchthaven in Sri Lanka

– Transfers van en naar luchthaven

– Accommodatie op basis van een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt en diner

– Engels sprekende chauffeur en Nederlands sprekende gids

– Vervoer gedurende rondreis

– Entreekosten van in het programma genoemde excursies

Exclusief:

– Luchthaven belasting

– Lunch

– Persoonlijke uitgaven

– Fooien