Avontuurlijke tour

Vertrek: Schiphol

Dag 2: Negombo

Aankomst luchthaven Colombo. Transfer naar het vissersplaatsje Negombo, 8 km ten Noorden van de luchthaven. In Negombo maakt u een boottocht in de lagune.

Overnachting: Negombo

Dag 3: Polonnaruwa en Sigiriya

Vroeg in de morgen vertrekt u in de richting van Polonnaruwa. Met de fiets verkent u de 2e hoofdstad van de Singalese koningen. Aan het eind van de middag rijdt u met de bus naar Sigiriya.

Overnachting: Sigiriya

Dag 4: Sigiriya en Kandy

U beklimt de monoliet Sigiriya, de leeuwenrots. Daarna rijdt u naar Dambulla. Hier wacht u een prachtige rotstempel. Na de lunch bezoekt u in Matale een kruidentuin en een batikfabriek. Laat in de middag komt u aan in de culturele hoofdstad Kandy.

Overnachting: Kandy

Dag 5: Kandy en Pinnawela

Vandaag staat het olifantenweeshuis in Pinnawela op het programma. ’s Middags bezoekt u fietsend de botanische tuin in Peradeniya, net buiten Kandy. Ook kunt u er voor kiezen een wandeling te maken in Udawatakele, een stukje regenwoud in de stad. `s Avonds is er een culturele dansshow.

Overnachting: Kandy

Dag 6: Kandy, Nanu Oya en Nuwara Eliya

U reist per trein naar Nanu Oya. Het uitzicht onderweg is adembenemend. Vanaf Nanu Oya wordt u met een bus naar Nuwara Eliya gebracht. `s Middags maakt u een trektocht naar Pidurutalagala.

Overnachting: Nuwara Eliya

Dag 7: Horton Plains en Nallathanniya

Met ontbijt picknick vertrekt u naar Horton Plains, alwaar u een prachtige wandeling maakt. Na de lunch gaat u naar Nallathanniya, dichtbij Adams Peak. Hier kunt u nog wat rusten, voordat aan de klim begonnen wordt, in een bungalow op de theeplantage

Dag 8: Nallathanniya en Ratnapura

Voor zonsopgang beklimt u, met een ontbijtpakket, Adams Peak. Nadat u getuige bent geweest van de zonsopkomst daalt u weer op eigen tempo af. De bus brengt u vervolgens naar Ratnapura, de edelstenenstad, waar u aan het zwembad bij kunt komen van de pelgrimstocht.

Overnachting: Ratnapura

Dag 9: Ruwanwella en Tissamaharama

Na het ontbijt vertrekt u naar Ruwanwella. Op een vlot laat u zich meevoeren over de Kelani Ganga van Ruwanwella naar Kosgama (15 km). Daarna rijdt u naar Tissamaharamaya. In Bundala, een wildreservaat, maakt u een nachtsafari. Er wordt in de jungle gebarbecued en gekampeerd.

Dag 10: Tissamaharama en Hikkaduwa

Na het ontbijt reist u naar de voormalige Nederlandse vestingstad Galle. 20 km verderop ligt de badplaats Hikkaduwa, waar u `s middags uit kunt rusten. Voor de kust liggen prachtige koraalriffen. Een prima stek om te snorkelen of te duiken.

Overnachting: Hikkaduwa

Dag 11: Hikkaduwa en luchthaven

Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven

Dag 12: Aankomst op Schiphol

Inclusief:

– Welkom op luchthaven in Sri Lanka

– Transfers van en naar luchthaven

– Accommodatie op basis van een tweepersoonskamer, incl. ontbijt en diner

– Engels sprekende chauffeur/gids

– Treintrips in best aanwezige klasse

– Transport gedurende rondreis

– Entreekosten van in het programma genoemde excursies

Exclusief:

– Retourvlucht Amsterdam- Colombo

– Luchthaven belasting

– Lunch

– Persoonlijke uitgaven

– Fooien